Kategoriat
Yhteisöasuminen Yhteisöllisyys

Ideasta projektiksi

Kaiken lähtökohtana on idea. Joulunaikana some täyttyy mitä ihanimmista leivontakuvista. Niistä inspiroituneina lähdimme yhdessä suunnittelemaan omaamme.

Heti alkuun ilmaantui kaksi erilaista variaatiota. Toinen taloista oli enemmän kuutionmainen. Toinen perinteikäs suorakaiteen mallinen talo. Ylempään kuvaan liittyi vielä tonttuja ja kuusia. Muutama piirustusmerkintä olisi kaivannut vähän lisää selostusta.

Seuraavaksi keskustelu siirtyi kaavoihin. Se herätti tekijöissä väärinymmärrystä. Ne eivät näyttäneet yhtään siltä, mitä oli tarkoitettu.

Neuvotteluissa päädyimme tässä vaiheessa siihen tulokseen, että lähdetään alusta asti suunnittelemaan kahta erilaista taloa.

Suorakaiteen malliseen taloon valmiit kaavat tarjosi Myllyn paras. Neliönmuotoista taloa suunniteltiin ja ideoitiin itse.

Kun kaavat olivat valmiina ryhdytiin kaulimaan taikinaa. Sitä varattiin kaksi paketillista.

Tehdäänkö ovelle aukko vai tehdäänkö se koristeilla? Tässä kompromissi.

Valmiit osaset saatiin onnistuneesti ulos uunista. Koristelu ja kasaaminen oli kiinnostava vaihe. Onneksi liiman saan nykyisin tuubissa, eikä tarvitse polttaa sormia. Näin ne valmistusmenetelmät kehittyvät.

Lopussa kiitos seisoo ja leipurit hymyilivät. Onneksi lähdettiin tekemään kahta taloa. Toinen talo sortui kesken kasausvaiheen. Leipurit eivät olleet siitä lainkaan pahoillaan. Ehkä tämä joulu saa nyt olla rauhassa jouluun saakka, kun purkissa on valmiiksi koristeltuja paloja maisteltavaksi.

Hyvää joulua ja menestystä vuoteen 2022!

Tekstin kirjoittaja on Pelarconin perustaja varatuomari Samuel Kopperoinen, jolla on lähes kahdenkymmenen vuoden kokemus asuntohankkeiden kehittämisestä ja rakennuttamisesta.

Oletko miettimässä uusia asumisen ratkaisuja? Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Samuel Kopperoinen
samuel.kopperoinen@pelarcon.fi
040 7365 049