Asumisen kehittämisen palvelut kunnille

Pelarcon tarjoaa asumisen kehittämispalveluita kunnille ja kaupungeille

Kuntien tehtävänä on kehittää asumista. Perinteisesti sitä on tehty omien vuokra-asuntojen ja tontinluovutusten kautta. Monilla kunnilla on paljon käyttämätöntä tonttivarantoa ja vuokra-asuntojakin voi olla enemmän kuin niille on kysyntää. Monissa kunnissa mietitään, miten asumisesta voisi kehittää kunnalle veto- ja pitovoimatekijän. Siihen ei entiset konstit riitä.

Pelarcon kehittää kuntien kanssa uudenlaisia asumisen ratkaisuja. Kehittämisen keskiössä ovat asukkaat; heidän tarpeiden tunnistaminen ja osallisuuden lisääminen.

Tältä pohjalta voimme lähteä suunnittelemaan, millä tavalla asuminen voisi lisätä asukkaiden hyvinvointia. Kun asukkaat voivat hyvin, kunta voi hyvin.

Tarjoamamme palvelut

Koulutukset ja luennot

Pelarconilla on valmiita koulutuspaketteja kuntien työntekijöille ja luottamushenkilöille ryhmärakennuttamisesta, asunto-osuuskunnista sekä asukaslähtöisistä toimintamalleista.

  • Mitkä teemat asumiseen liittyen ovat nyt pinnalla ja mitä kentällä tapahtuu?
  • Millaisia kehityshankkeita on käynnissä?
  • Mistä kehittämiseen voi saada rahoitusta?

Voimme myös räätälöidä koulutuskokonaisuuden tarpeenne mukaan. 

Osallistavat menetelmät

Haluatko ottaa kuntalaiset mukaan miettimään tulevaisuuden asumista? Pelarcon Oy on kehittänyt monipuolisen valikoiman osallistavia menetelmiä. Olemme toteuttaneet web-pohjaisen kehittämisalustan, pitäneet työpajoja Teamsin kautta ja livenä sekä toteuttaneet asumisluotaimen, jolla asukkaat voivat tarkemmin kertoa heille tärkeistä asioista asumisessa.

Voimme tuoda menetelmät käyttöönne osana suurempaa kehityshanketta tai erikseen tarpeidenne mukaisesti. 

Kehittämishankkeet ja selvitykset 

Asuminen on monitahoinen ilmiö. Joskus sitä on tarve tutkia perusteellisemmin. Tähän liittyy usein neuvotteluita sidosryhmien, kuten kaavoituksen tai rahoittajien kanssa. Silloin on tarpeen käynnistää suurempi ja pitkäaikaisempi hanke. Olemme tehneet erilaisia raportteja ja selvityksiä. Niiden keskiössä on aina asukaslähtöisyys ja asukkaiden osallistaminen kehitystyöhön. Emme tee mitään, ennen kuin tiedämme, kuka on asukas ja mikä hänelle on tärkeää. Asuntoja ei kannata suunnitella ja rakentaa “varastoon”.

Toteutettuja kehityshankkeita on kuvattu tarkemmin referensseissä. Kokemuksemme on, että parhaiten ovat onnistuneet hankkeet, joihin olemme osallistuneet aivan alusta asti.

Toteuttamiamme hankkeita

Jämsä

Pelarcon on toteuttanut senioriasumisen kehittämishankkeen yhteistyössä Jämsän kaupungin kanssa. Hankkeen tarkoituksena oli varautua tulevaan väestön ikääntymiseen sekä erilaisten asumisvaihtoehtojen kasvaneeseen tarpeeseen. Tavoitteena on parantaa ikääntyneille suunnatun ja soveltuvan asuntokannan tarjontaa.

Hankkeen verkkosivut >>

Pälkäne

Pälkäneen kunnalle suunnitellaan yhteistyössä kunnan ja paikallisen yhdistyksen kanssa yhteisöllistä asumismuotoa tukeva tyyppitalo. Hankkeen tarkoitus on luoda edellytykset yhteisöllisen uudiskohteen rakentamiselle yhdessä alueen toimijoiden kanssa.

Jyväskylän vuokra-asunnot

Maaliskuussa 2023 Jyväskylän Vuokra-asunnot julkisti JVA Minulle- mallin. Siinä asukas voi kymmenen vuoden vuokralla asumisen jälkeen lunastaa asunnon. Lunastushinta on alkuperäinen rakennuskustannus vähennettynä lainojen lyhennyksillä.

Lue mallista lisää.

Mistä haluaisit kuulla lisää?

Minua kiinnostavat seuraavat palvelut tai aiheet

KoulutuksetRyhmärakennuttaminenTyöpajatKuntien velvoitteet ja hyvinvointialueiden rooli asumisessaAsunto-osuuskunnatJokin muu

Yhteystiedot

Ota yhteyttä!

Samuel Kopperoinen, Pelarcon Oy.
puh. 040 7365049 | samuel.kopperoinen@pelarcon.fi

Kysy rohkeasti lisää tai
varaa aika palveluiden etäesittelyyn!

Lue lisää blogistamme: