Kategoriat
Yhteisöllisyys

Mitä heille kuuluu nyt?

Puoli vuotta on hujahtanut Helsingin ensimmäisen asumisosuuskunnan, Koskelan Lehmuksen, valmistumisesta. Mitä asukkaille kuuluu nyt? Miten asumisosuuskunnan toiminta on pyörähtänyt käyntiin? Pelarconin Samuel Kopperoinen kommentoi Tradekan haastattelussa taloprojektin etenemistä ja asukkaiden tuoreita kuulumisia. Kopperoinen toimi yhteisöasumisen asiantuntijana tässä Firan urakoimassa rakennushankkeessa, jonka rahoituksessa ja kehityksessä myös Tradeka on ollut mukana.

Projektin merkittävimmässä roolissa ovat olleet Kopperoisen mukaan asukkaat itse, sillä yhteisön rakentaminen ja asukkaiden ryhmäytyminen valavat vahvan sementtipohjan yhteistoiminnalle. “Mukaan on valikoitunut sellainen porukka, jolle on tärkeää, että ollaan hyvissä väleissä naapureiden kanssa. Kaikkia moikataan ja rappukäytävässä vaihdetaan kuulumisia,” hän kommentoi. 

Varsinkin tässä taloprojektissa, jossa asukkaat itse toimivat rakennuttajina, oli tärkeää, että asukkaat oppivat toimimaan yhdessä ja samalla myös tutustuvat toisiinsa aivan hankkeen alkumetreistä lähtien. Yhteisöllisyys näkyy edelleen asukkaiden arjessa. “Asukkaiden yhteinen Facebook-ryhmä on ahkerassa käytössä, jos joltakin jää vaikkapa saunavuoro käyttämättä. Lisäksi talossa on esimerkiksi yhteiskäyttöautoja kaksin kappalein”, Kopperoinen kertoo.

Onnistunut taloprojekti näyttää vihreää valoa myös tuleville asumisosuuskunnille. Uusia hankkeita onkin jo suunnitteilla ja niissä voidaan hyödyntää tästä taloprojektista opittuja toimintatapoja.
Lue haastattelu kokonaisuudessaan Tradekan verkkosivuilta!

Oletko miettimässä uusia asumisen ratkaisuja? Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Samuel Kopperoinen
samuel.kopperoinen@pelarcon.fi
040 7365 049