Riihimäelle suunniteltu yhteisöllinen asumishanke

Kohteen tiedot

Hankkeen tilanne: markkinointi lopetettu 5/2022 ja Pelarcon luopunut tonttivarauksesta
Sijainti: Paloheimonkatu 40, Riihimäki
Asuntojen lukumäärä: 40 kpl
Asunnot: 1–4 h + k, 30–73 m²
Hissi: kyllä
Tontti: Riihimäen kaupungin vuokratontti
Kerroksia: 4/5
Autopaikkoja: 24 paikkaa piha-alueella

Edullista ja turvattua vuokra-asumista kauniissa kerrostalokodissa, kivenheiton päässä Riihimäen keskustasta.

Pelarcon Oy:llä oli tonttivaraus Riihimäen kaupungilta. Tontilla oli aikaisemmin sijainnut paloasema. Tontille suuniteltiin kahta rakennusta, joissa molemmissa olisi ollut noin 40 asuntoa. Toinen kohteista oli tarkoitus toteuttaa yhteisöllisenä asumishankkeena.

Asukkaat pääsivät itse vaikuttamaan hankkeen sisältöön työpajoissa yhdessä arkkitehdin kanssa.

Miksi hankkeen markkinointi lopetettiin

Koronapandemia venytti hankkeen markkinointia suunniteltua pidemmäksi. Saimme hankkeeseen mukavasti osallistujia, laadimme hyvät luonnossuunnitelmat, saimme niiden perusteella hyvän urakkatarjouksen ja hankkeen rahoitus oli koossa. Sovittu rahoituspaketti olisi edellyttänyt asukkailta 30 % omarahoitusosuutta. Se olisi nostanut suurimpien asuntojen osallistujilta perittävät maksut lähelle sataatuhatta euroa. Käynnistyminen olisi edellyttänyt, että kaikki asunnot olisi varattu.

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA ilmoitti huhtikuussa 2022, että asukaslähtöisten osuuskuntahankkeiden rahoitus keskeytetään rakennuskustannuksiin liittyvän suuren kustannusten nousuriskin vuoksi.

Tässä tilanteessa päätimme lopettaa hankkeen markkinoinnin, luopua tontinvarauksesta ja palautta osallistujille heiltä perityt maksut.

Huoletonta asumista pienessä yhteisössä

Nykyaikaiset asumismukavuudet
Modernissa asuintalossa on väljät ja esteettömät, asukkaiden toiveiden mukaiset yhteistilat. Rakennuksen katolle hankitaan aurinkopaneeleita.

Turvaa ja mukavuutta yhdessä tekemällä
Ryhmärakennuttaminen tarkoittaa sitä, että rakentamiseen liittyvät päätökset tehdään yhdessä talon muiden asukkaiden kanssa.

Iloa yhteisistä tiloista
Kun naapurit tulevat tutuiksi jo rakentamisvaiheessa, yhteiselo sujuu kuin tanssi. Hienot yhteistilat tarjoavat mukavat puitteet asukkaiden kokoontumisille ja harrastuksille. Modernit ja toimivat sauna- ja pesulatilat tuottavat arkeen iloa.

Kiinnostuitko hankkeesta?

Samuel Kopperoinen, Pelarcon Oy.
puh. 040 7365049 | samuel.kopperoinen@pelarcon.fi

Olisiko sinulla kiinnostusta lähteä toteuttamaan asuntohanketta yhdessä? Ota minuun yhteyttä, kerron mielelläni lisää mahdollisuuksista.