Viihtyisää asumista tuttujen ympäröimänä Jämsän keskustassa

Jämsän keskustaan suunnitelaan yhteisöllistä senioriasumista. Suunnitelmien kohteena on toteuttaa täydellinen saneeraus ja lisätä sillä tavalla esteettömien asuntojen tarjontaa.

Haaveiletko yhteisöllisestä asumisesta Jämsän ydinkeskustassa?

Tule mukaan Jämsän kaupungin asuntohankkeeseen, joka lisää esteettömiä ja yhteisöllisiä asuntoja kaupungin keskustaan, palveluiden ja hyvien kulkuyhteyksien varrelle. Hankkeen tavoitteena on edistää erilaisten asumisvaihtoehtojen tarjontaa ikääntyneiden muuttuviin tarpeisiin. Pääset myös tutustumaan muihin asukkaisiin jo asunnon suunnitteluvaiheessa, mikä tekee kotiin muuttamisesta entistä mukavampaa!

Millaisia asuntoja on suunnitteilla?

Sijainti: Jämsän ydinkeskusta
Valmistuminen: arviolta v. 2024
Asuntojen lukumäärä: 30 kpl
Esteetön: kyllä
Kohderyhmä: yli 65-vuotiaat

Ilmoittaudu mukaan uutiskirjeen tilaajaksi. Saat lisätietoa hankkeen sisällöstä, voit seurata hankkeen etenemistä ja saat tietoa tulossa olevista tapahtumista.

Uusi koti palveluiden äärellä

Jämsän ydinkeskustaan on suunnitteilla esteettömiä asuntoja, jotka mahdollistavat yhteisöllisen asumisen lähellä palveluita. Naapurissa sijaitseva kauppa ja apteekki sekä hyvät kulkuyhteydet helpottavat arkea. Asuntoja täydentävät yhteiset tilat, joissa voi olla yhdessä naapureiden kanssa.

Kohde on Jämsän ensimmäinen yhteisölähtöinen talo, jossa asuminen naapureiden tuen ja turvan ympäröimänä sekä yhdessä tekeminen ja arjen jakaminen tuttujen kanssa tuo luottamusta ja parhaassa tapauksessa uusia ystäviä. Hankkeesta vastaa Jämsän kaupunki.  

Hyvä tietää:
  • Kohde on Jämsän ensimmäinen yhteisöasumista tarjoava talo
  • Sen tavoitteena on edistää erilaisten asumisvaihtoehtojen tarjontaa ikääntyneiden muuttuviin tarpeisiin
  • Hanke lisää esteettömien asuntojen määrää alueella
  • Asukkaat voivat vaikuttaa esimerkiksi yhteisten tilojen suunnitteluun
  • Asuntohanke tarjoaa omistusasumista edullisempaa, kohtuuhintaista asumista Jämsän ydinkeskustasta
Mitä yhteisöasuminen on ja miten se näkyy arjessasi?

Yhteisölähtöinen asumishanke mahdollistaa asumisen tutulla porukalla, itse suunnitellussa talossa, hyvällä sijainnilla. Yhteisöasumiseen kuuluu osallistuminen yhteisten asioiden suunnitteluun ja päätöksentekoon asukkaiden kesken. Se voi olla niin palveluiden, hankintojen kuin yhteisten käytäntöjen luomista. Taloudellinen satsaus, osallistuminen ja vastuunkanto lisäävät luottamusta ja auttavat sinua tutustumaan tuleviin naapureihin.

Innostuitko yhteisöasumisesta? Tutustu Helsingissä toimivaan Aktiiviset Seniorit ry:n toimintaan. Sivuille pääset tämän linkin kautta.

Kiinnostuitko asumisesta Jämsän yhteisöllisissä asunnoissa?
Ota yhteyttä ja keskustellaan lisää!

Piritta Koskinen
projektisihteeri Jämsän kaupunki
040 615 2855
piritta.koskinen@jamsa.fi