Rakennetaan yhdessä asumisosuuskunta Hartaanselänrantaan

Hartaanselänranta on merellinen kaupungiosa lähellä Tuiraa. Sinne kootaan osalistujia asumisosuuskuntaan, joka yhdessä rakennuttaa yhteisöllisen asuintalon.

Tämä on Oulun Hartaanselänrantaan suunnitteilla olevan osuuskunta-asumisen hanke-esittely.
Tämän sivun tiedot ja kuvat ovat alustavia ja tarkoitettu hankkeen havainnollistamiseksi. Hankkeen edetessä laaditaan
yhdessä suunnitelmat: Ne voivat poiketa tällä sivulla esitetyistä alustavista tiedoista.
Liity mukaan joukkoomme!

Hankkeen tausta

Olemme rakennuttajaporukka Oulun seudulta ja käynnistämässä nyt Ouluun omaa osuuskunta-asumisen hanketta. Yhteinen unelmamme on rakentaa ja ylläpitää asumisosuuskuntaa, jossa sen jokainen jäsen on yhtä arvokas ja kokonaisratkaisu tukee sekä viihtyisää että järkevää asumista. Hankkeen esiselvitykset on aloitettu vuoden 2020 aikana, ja työryhmien keskusteluiden tuloksena on syntynyt näkemys hankkeen tavoitteista sekä päämääristä. Hankkeen keskeisiä tavoitteita ovat luonteva yhteisöllinen asuminen ja hyvällä sijainnilla sijaitseva talo, joka mahdollistaa elinkaariasumisen turvallisesti kohtuullisilla asunnon hankinta- ja vastikekustannuksilla.


Pelarconin rooli hankkeessa on toimia rakennuttajakonsulttina rakennuttajayhteisölle johtaen hanketta suunnitteluvaiheesta aina avaimien luovutukseen yhteistyössä muiden sidosryhmien kanssa. Olemme edenneet nyt vaiheeseen, jossa hankkeen käynnistämiselle on todettu olevan edellytyksiä ja alamme kokoamaan aktiivisesti osallistujia mukaan!

Yhteisöasuminen?

Yhteisöasuminen ja ryhmärakennuttaminen ovat kiinnostavia ilmiöitä. Käynnissä on useita erilaisia hankkeita erilaisista lähtökohdista. Kerromme niistä mielellämme lisää.

Voisiko hanke sopia juuri sinulle?

Olemme tunnistaneet yhdessä tekijöitä, jotka tekevät osuuskunta-asumisesta kiinnostavan vaihtoehdon tulevaisuuden asumiselle. Kuulostaako tutuilta ajatuksilta?

  • Asut nykyisin Oulussa tai lähialueella ja/tai olet kiinnostunut asumaan Oulussa keskeisellä sijainnilla
  • Pohdit asumismuotoa, joka mahdollistaa ja tukee kotona asumisen vaikka avuntarve lisääntyisi
  • Olet kiinnostunut yhteisöllisyydestä
  • Haluat omaa tilaa ja olet kiinnostunut jakamaan asioita yhdessä naapureiden kanssa
  • Haluat toimivan kodin hyvien kulkuyhteyksien ja palveluiden ääreltä, viihtyisää miljöötä unohtamatta
  • Haluat asua laadukkaasti mutta käyttää maltillisen summan asumiseen (esim.600-800€ kuukaudessa)
  • Arvostat vaikutusmahdollisuuksia

Liity mukaan!

Miten saan lisätietoa?
Herättikö aihe kysymyksiä? Haluaisitko kuulla lisää hankkeesta? Saat lisää tietoa jo mukana olevan rakennuttajaporukan ryhmän kokoajalta Markku Nymanilta, p. 045-6167030, ja sähköpostitse markku.j.nyman@fimnet.fi.
Voit olla milloin tahansa yhteyksissä myös Pelarconiin.

Miten voin liittyä mukaan hankkeeseen?
Tässä vaiheessa kokoamme hankkeesta kiinnostunutta porukkaa. Sitoutuminen hankkeeseen tapahtuu ryhmärakennuttamislain mukaan, kun hankkeen perustiedot ovat täsmentyneet.

Hankkeen aikataulu ja eteneminen
Ryhmän kokoaminen osuuskuntaan on tarkoitus suorittaa kesän ja syksyn 2021 aikana. Sen aikana edistetään jo alustavia suunnitelmaluonnoksia ja valmisteluita hankkeen käynnistämiselle, kuten tontin varaus. Suunnitteluvaihe kestää noin 6kk, jonka jälkeen itse rakennuttamisvaihe noin 12kk. Tavoite on päästä asumaan Hartaanselänrannan uusiin osuuskuntaasuntoihin vuoden 2023 aikana.

Hankkeen sijainti

Jotta asuminen täyttäisi edellä mainitut unelmat, toiveet ja tavoitteet, olemme tehneet tutkimustyötä osuuskunnalle sopivasta sijainnista. Useiden selvitysten pohjalta Hartaanselänrannan alue on valikoitunut ykköseksi. Alue sijaitsee vastapäätä asuntomessualuetta ja sijainti tukee hyvin erilaisia asumisen tarpeita täyttäen myös viihtyisyyskriteerit. Lisäksi alue säilyttää arvonsa, ellei ajan saatossa jopa nosta sitä. Liittymällä mukaan hankkeeseen alkuvaiheessa, pääset vaikuttamaan asumisen ratkaisuihin sekä rakentamisen suurimpiin kysymyksiin kanssamme. Suunnittelun ja toteutuksen lähtökohtana on käyttäjien toiveet ja tarpeet. Hanke on myös kuluttajien omistuksessa. Se synnyttää rahassa mitattavaa taloudellista etua. Alla karttakuva alueesta.

Ota yhteyttä

Samuel Kopperoinen
Yrittäjä, Pelarcon Oy

Kysy rohkeasti lisää!

Puh. 040 7365 049
samuel.kopperoinen@pelarcon.fi