Kategoriat
Riihimäki Yhteisöasuminen Yhteisöllisyys

Olisiko Paloheimonkatu 40 hyvä paikka asua?

Riihimäelle suunnitellaan uutta yhteisöllistä asumistapaa. Paikaksi on valikoitunut vanha paloaseman tontti osoitteessa Paloheimonkatu 40. Miten hankkeeseen pääsee mukaan?

Syksyn aikana on kokoonnuttu Punaisessa talossa keskustelemaan yhteisölliseen asumiseen liittyvistä mahdollisuuksista. Tilaisuudet ovat koonneet sen verran yleisöä, että hankkeen suunnittelua on jatkettu.

Ensimmäinen tärkeä asia on tietysti tontti. Pelarconin edustajat ovat tavanneet Riihimäen kaupungin ihmisiä, jotka ovat esitelleet heillä vapaana olevia yhteisölliseen asumiseen sopivia tontteja. Vaihtoehdoista lupaavimmalta on vaikuttanut vanhan paloaseman tontti Paloheimonkadun ja Kulmalan puistokadun välissä.

Näkymä tontille Paloheimonkadun puolelta. Takanurkassa näkyy museoitu veturi, joka sijaitsee tonttiin rajoittuvassa puistossa.

Tontille on laadittu alustava tontinkäyttösuunnitelma. Sen perusteella tontille voisi rakentaa kerrostalon, jossa olisi 4-5 kerrosta. Yhteensä talossa olisi noin 40 asuntoa. Eli aika suuresta hankkeesta on kysymys.

Asuntojen koko tarkentuu, kun mukana olevat ihmiset ja heidän toiveet ovat selvillä. Tarkoitus on tehdä erilaisia asuntoja yksiöistä kolmioihin ja suurempiinkin, jos kysyntää niihin on.

Miten osallistun ja voin vaikuttaa suunnitelmiin

Hanke lähtee liikkeelle asukkaista. Siksi tontinvarausprosessi käynnistetään vasta, kun hankkeeseen on sitoutunut vähintään kaksikymmentä taloutta.

Talo suunnitellaan mukaan lähteneiden asukkaiden toiveiden ja tarpeiden mukaisesti.

Mukaan lähtevät ihmiset allekirjoittavat käynnistysvaiheen sopimuksen. Sen yhteydessä tulee maksaa summa, joka vastaa noin yhden kuukauden vuokraa. Jos tonttivarausta ei saada tai haluaa jättäytyä itse pois hankkeesta, rahat saa takaisin.

Jos olet kiinnostunut osallistumaan, ota meihin yhteyttä.